Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Κασσελάκη, άνοδος Φάμελλου στον ΣΥΡΙΖΑ - Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Κασσελάκη, άνοδος Φάμελλου στον ΣΥΡΙΖΑ - Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι ψηφοφόροι βλέπουν διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί ο Κασσελάκης - Ενωμένο βλέπουν το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 69% των ψηφοφόρων σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της interview για λογαριασμό του Politic.gr. Αντίθετα, όσον αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, το 77% θεωρεί πως το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο.

kasse dimo 2ca80

pasok dimo f99a2

Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 42% - ίσο με αυτό που δεν θέλουν τον Κασσελάκη στο τιμόνι.

kass3 4f5a6

kass4 92760
Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

pasok dimo2 de379

Πρόθεση ψήφου: Προηγείται ο Κασσελάκης, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Ν. Φαραντούρης). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με ποσοστό 14%.

prothesi f78de

Πιο θολή είναι η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό (29,4% - 29,6%). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%.

prothesi2 e2aa3