Πολιτική

Ένταση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση Τζάκρη και πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη

Ένταση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση Τζάκρη και πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Βαρύ το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Κασσελάκη.

Με ένταση, αποχωρήσεις και βολές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Συγκεκριμένα η συζήτηση στην ΠΓ ξεκίνησε με την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, ύστερα από σύντομη αντιπαράθεση γύρω από όσα συνέβησαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Πώς φτάσαμε στην αποχώρηση Τζάκρη

Συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη της ΚΟΕΣ είχαν θέσει χθες το βράδυ θέμα παραπομπής της Ελένης Συμεωνίδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας μιας εγκυκλίου που είχε στείλει στις οργανώσεις για την αποφυγή αναρτήσεων στους επίσημους λογαριασμούς ανακοινώσεων που δεν συνάδουν με το υλικό που εκδίδεται από το Γραφείο Τύπου του κόμματος και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σεβασμού στον δημόσιο διάλογο.

Όπως είχαν υποστηρίξει στελέχη της κασσελακικής πλευράς, η εν λόγω εγκύκλιος αποτελούσε απόπειρα φίμωσης των μελών. Από την μεριά της πλειοψηφίας επισημάνθηκε ότι αντίστοιχοι εγκύκλιοι αποστέλλονται στην αρχή κάθε ανάλογης διαδικασίας του κόμματος, όπως τα Συνέδρια.

Η Μπελώνη διαψεύδει την Τζάκρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γιώτα Μπελώνη, η οποία συμμετέχει και στην ΚΟΕΣ αμφισβήτησε μέσα στην ΠΓ όσα μετέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη από τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, λέγοντας ότι είναι ψευδή πολλά από όσα ανέφερε.

Συγκεκριμένα, η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι της έκλεισαν το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και την απέκλεισαν από την καθοδήγηση οργανώσεων του κόμματος.

Βαρύ κλίμα στην ΠΓ για το βίντεο Κασσελάκη

Πάντως, το κλίμα φέρεται να είναι βαρύ στην ΠΓ και σε σχέση και με το βίντεο που ανάρτησε σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, τόσο για την επιλογή του να μην αναφερθεί στην ιδιότητα του (πρώην ή νυν πρόεδρος), όσο και για το να μην ξεκαθαρίσει αν θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά και για τις αναφορά του περί «δήθεν κεντροαριστερής κατασκευής στην υπηρεσία της διαπλοκής».

Ζαχαριάδης: Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά όσα λέει ο Κασσελάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος σχεδίων της διαπλοκής

Συγκεκριμένα ο Κώστας Ζαχαριάδης φέρεται να είπε στην ΠΓ:

«Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;»

Θεοχαρόπουλος: «Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας»

Επίσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος.

Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτο είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος».

Πλευρά Πολάκη: Προσπαθεί να ακυρώσει την αποπομπή του - Αισχρά τα περί διαπλοκής

Ανάλογο είναι το κλίμα και από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, συνεργάτες του οποίου μεταφέρουν την εκτίμηση ότι το βίντεο δεν ποντάρει σε μια αναγγελία υποψηφιότητας, την οποία εκ των πραγμάτων την άφησε θολή, αλλά κυρίως ήταν μια προτροπή για μια πλειοψηφία στο συνέδριο που θα λειτουργήσει ακυρωτικά για την αποπομπή του.

Επιπλέον, αν και ο Παύλος Πολάκης έχει ταχθεί ρητά εναντίον της συνεργασίας της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι υπαινιγμοί του για έναν ΣΥΡΙΖΑ ή έστω ένα κομμάτι του... «της διαπλοκής»... υπερβαίνουν τα όρια του αισχρού!

NETWORK