Πολιτική

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπονται για έγκριση στο Συνέδριο μόνο όσες υποψηφιότητες κατατεθούν έως τις 24 Οκτωβρίου

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπονται για έγκριση στο Συνέδριο μόνο όσες υποψηφιότητες κατατεθούν έως τις 24 Οκτωβρίου
Σε φορτισμένο κλίμα και η σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία διεξήχθει σε φορτισμένο κλίμα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η ΠΓ αποφάσισε να εισηγηθεί στη Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το Σάββατο, τα εξής:

- Οποία υποψηφιότητα κατατεθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, θα προωθηθεί στο Έκτακτο Συνέδριο για έγκριση.

- Ο Προσυνεδριακός διάλογος ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα. Το σάββατο στην ΚΕ θα εγκριθούν τα σχετικά κείμενα που συμφωνήθηκαν την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή Θέσεων, τα οποία συζητήθηκαν και στη σημερινή ΠΓ.

- Συζητήθηκε το θέμα του Ευάγγελου Αντώναρου και όσα είχε αναφέρει για «χουντικές νοοτροπίες» και συμφωνήθηκε να γίνει εισήγηση στη ΚΕ για μια απόφαση που θα καταδικάζει ανάλογες συμπεριφορές και λεκτικές αναφορές που προσβάλουν μέλη, στελέχη και όργανα του κόμματος, αλλά χωρίς να ονομαστική αναφορά στον ίδιο. Σύμφωνα με μέλη του οργάνου, συμφωνήθηκε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από τον Ευάγγελο Αντώναρο να ανακαλέσει, αλλιώς θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

- Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την επίμαχη εγκύκλιο που έστειλε η Ελένη Συμεωνίδου στις οργανώσεις, σχετικά με την αποφυγή προσβλητικών ανακοινώσεων στους επίσημους λογαριασμούς τους, ξεκαθαρίστηκε ότι πάντα εκδίδονταν σε ανάλογες περιπτώσεις (Συνεδρίων κτλ) αντίστοιχες εγκύκλιοι. Σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή ΚΟΕΣ για το ίδιο θέμα, η Ολυμπία Τεληγιορίδου φέρεται να έθεσε στη διάθεση της ΠΓ την παραίτηση της από την τριμελή γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, η οποία πάντως δεν έγινε δεκτή από την ΠΓ.

- Για το θέμα του βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, επισημάνθηκε ότι η ΠΓ είδε ένα βίντεο, «δεν ήρθε υποψηφιότητα».