Πολιτική

Ίσες αποστάσεις Γερουλάνου για β΄γύρο - Δούκας: «Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα»

Ίσες αποστάσεις Γερουλάνου για β΄γύρο - Δούκας: «Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα»
Ίσες αποστάσεις κράτησε όπως αναμενόταν ο Παύλος Γερουλάνος, στα διαδοχικά ραντεβού με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα στη Βουλή καθώς ο μεγάλος χαμένος - κερδισμένος κατά πολλούς - της πρώτης κάλπης, δεν έκανε δήλωση στήριξης για κανέναν από τους δύο μονομάχους που αναζητούν συμμαχίες με φόντο τη δεύτερη Κυριακή.

Ο κ. Γερουλάνος προσερχόμενος στα ραντεβού έδωσε και στους δύο ένα κείμενο με προγραμματικές θέσεις του, στο πλαίσιο του «πως θα φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος». Όπως είπε μετά τις συναντήσεις σε δημοσιογράφους, το κείμενο δόθηκε για να έχουν πλαίσιο οι συζητήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως «ούτε μου προσφέρθηκε κάτι ούτε θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση».

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα των δύο διεκδικητών. Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές. Μιλήσαμε για ΠΑΣΟΚ επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε για την επόμενη ημέρα», ανέφερε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Υπήρξε ταύτιση σε πολλά πράγματα, να γίνει πιο δελεαστικό το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσει με περισσότερα στρώματα της κοινωνίας», υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά για το αν σκέφτηκε να στηρίξει κάποιον, δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν έχει αλλάξει κάτι από την Κυριακή, οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη», και στάθηκε στη συμμετοχή, λέγοντας πως «ακόμη και εάν κάποιοι δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν».

Ο Χάρης Δούκας από την πλευρά του, ανέφερε πως «είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα μου, την ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανήκει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει, στην Ακροδεξιά και την μισαλλοδοξία» και στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής, σημειώνοντας ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα».

Την ώρα των συναντήσεων, στο καφενείο της Βουλής βρισκόταν η Νάντια Γιαννακοπούλου και συζητούσε με συνεργάτες της. Σε ερώτηση που της έγινε για το αν θα στηρίξει κάποιον, τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτα από την θέση που διατύπωσε την Κυριακή, πως «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή για να δυναμώσει».