Πολιτική

Διαγραφή Πέτρου Παππά ζήτησε ο Ηλιόπουλος: Προκλητικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του για τους οπλίτες με στολή

Διαγραφή Πέτρου Παππά ζήτησε ο Ηλιόπουλος: Προκλητικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του για τους οπλίτες με στολή
Ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του παίρνει θέση για την δήλωση του Πέτρου Παππά που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, ζήτησε μεταξύ άλλων την διαγραφή του βουλευτή «Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτή την ακροδεξιά τοποθέτηση είναι η άμεση διαγραφή του Πέτρου Παππά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά καλύπτουν την ακροδεξιά ρητορική του.»

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του «Οι οπλίτες είναι πολίτες με στολή. Την στιγμή που συνεχίζεται η γενοκτονία στην Παλαιστίνη και η εισβολή στο Λίβανο από την κυβέρνηση δολοφόνο του Ισραήλ, παντού δυναμώνει το αντιπολεμική κίνημα. Στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος και οπλίτες. Η εικόνα αυτή ήταν φυσιολογικό να προκαλέσει αντιδράσεις από την μεριά της ΝΔ. Ακούσαμε όμως τον Πέτρο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί ακριβώς τα επιχειρήματα της ΝΔ και να ζητάει να υπάρξουν ποινές για τους οπλίτες που έλαβαν μέρος στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλες μάχες στην μεταπολίτευση για τα δικαιώματα των στρατευμένων. Οι στρατευμένοι είναι πολίτες με στολή που έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτή την ακροδεξιά τοποθέτηση είναι η άμεση διαγραφή του Πέτρου Παππά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά καλύπτουν την ακροδεξιά ρητορική του.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πέτρος Παππάς μιλώντας στο One Channel, κληθείς να σχολιάσει τη δημόσια ομιλία ενός φαντάρου για το παλαιστινιακό και όσα γίνονται στη Γάζα, είχε πει: «Νομίζω ότι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα να γίνονται. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, την πεποίθησή του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος που ενδεχομένως ανήκει αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Τελεία. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο. Στον στρατό υπάρχει ιεραρχία, ο στρατός διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας μας. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτικοποίηση σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή».

ΣΥΡΙΖΑ για Πέτρο Παππά: Δεν μας εκφράζουν οι δηλώσεις για τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση

Αποστάσεις από δηλώσεις του Πέτρου Παππά σχετικά με στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση πήρε νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας ότι αυτές «δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο» το κόμμα.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.