Πολιτική

«Καρότο και μαστίγιο» από Γεωργιάδη στους γιατρούς της Δράμας - «Μην παραιτηθείτε», αλλά το «κράτος δεν εκβιάζεται»

«Καρότο και μαστίγιο» από Γεωργιάδη στους γιατρούς της Δράμας - «Μην παραιτηθείτε», αλλά το «κράτος δεν εκβιάζεται»
Να μην υλοποιήσουν την απειλή του περί μαζικής παραίτησης που έχουν διατυπώσει οι γιατροί του νοσοκομείου Δράμας, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο από την άλλη σε αυστηρό τόνο πως «το κράτος δεν εκβιάζεται».

«Η απειλή περί ομαδικών παραιτήσεων είναι παράλογη, ελπίζω πάντως, ότι δεν θα υλοποιηθεί και ότι ήταν κραυγή αγωνίας και όχι εκβιασμός», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες της Δράμας ότι σε κάθε περίπτωση το νοσοκομείο δε θα κινδυνέψει, ακόμη και αν χρειαστεί να μετακινηθούν γιατροί από όμορα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας απέδωσε την καθυστέρηση στην κάλυψη των οργανικών θέσεων στους αργούς ρυθμούς του κράτους, προχωρώντας στην δέσμευση πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουν προκηρυχθεί οι κενές θέσεις παθολόγων στο νοσοκομείο.

Ο κ. Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε ότι τα αιτήματα των γιατρών έχουν γίνει δεκτά κατά βάση δεκτά, διαβεβαίωσε ότι το γραφείο του παραμένει ανοιχτό για όλους, ωστόσο εξαπέλυσε μύδρους λέγοντας ότι «κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να εκβιάζει το κράτος» και πως «το κράτος δεν εκβιάζεται. Το κράτος που εκβιάζεται, παύει να υφίσταται».