Διεθνή

RCB: Έως και 60 δισ. δολάρια το κόστος του τυφώνα Μίλτον για τις ασφαλιστικές εταιρείες

RCB: Έως και 60 δισ. δολάρια το κόστος του τυφώνα Μίλτον για τις ασφαλιστικές εταιρείες Φωτογραφία: EPA
Μια απώλεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τυφώνα Μίλτον θα ήταν παρόμοια με τη ζημία από τον τυφώνα Ιαν, που έπληξε τη Φλόριντα το 2022.

Ο τυφώνας Μίλτον μπορεί να κοστίσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών αντασφάλισης το 2025 και πιθανόν να δώσει ώθηση στις μετοχές ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών, ανέφεραν αναλυτές της RBC Capital.

Ο τυφώνας κατηγορίας 5 αναμένεται να φθάσει στη Φλόριντα αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη και είναι δυνητικά ένας από τους πιο καταστροφικούς που έχουν πλήξει ποτέ την περιοχή, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Helene πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι στις παράκτιες περιοχές έχουν λάβει εντολή εκκένωσης.

Μια απώλεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν παρόμοια με τη ζημία από τον τυφώνα Ιαν, που έπληξε τη Φλόριντα το 2022, ανέφεραν την Τετάρτη οι αναλυτές της RBC.

«Η αγορά φαίνεται να τιμολογεί παρόμοιο αντίκτυπο από τον τυφώνα Ίαν, με απώλειες 60 δισ. δολαρίων στον κλάδο το 2022», ανέφεραν οι αναλυτές της RBC.