Πολιτική

Η ανίερη συμμαχία Λινού, Σαλμά και πρώην Σπαρτιατών

Η ανίερη συμμαχία Λινού, Σαλμά και πρώην Σπαρτιατών
Μια ιδεολογικά ανίερη συμμαχία σχηματίστηκε στη Βουλή μεταξύ ανεξάρτητων βουλευτών για την ανάδειξη εκπροσώπου τους στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, βρήκαν κοινό βηματισμό και «συμμάχησαν» σύμφωνα με πληροφορίες με 4 πρώην Σπαρτιάτες προς αυτό τον σκοπό.

Στη εξίσωση μπήκαν και 2 πρώην βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας και μετά από συνεννόηση όρισαν τον Μιχάλη Χουρδάκη, ως εκπρόσωπό τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ορίσουν και εκπρόσωπο τους στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, ο οποίος άτυπα θα παίζει το ρόλο επικεφαλής μιας Κ.Ο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής χρειάζονται δέκα βουλευτές για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με γραφεία, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και άλλα προνόμια – πλην χρηματοδότησης – και σε αυτή τη συμμαχία συνολικά παίρνουν μέρος συνολικά 9 βουλευτές.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η συμμαχία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία και 10ης κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα απαρτίζεται από ετερόκλητους βουλευτές που κάποτε εμφανίζονταν ως ιδεολογικά ορκισμένοι εχθροί.