Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση των 5 υποψηφίων προέδρων φαίνεται να «κλειδώνει»

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση των 5 υποψηφίων προέδρων φαίνεται να «κλειδώνει»
Προς πραγματοποίηση μοιάζει να οδεύει η συνάντηση των 5 υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε ο Παύλος Πολάκης, ως μια τελευταία προσπάθεια να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάσπασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά φαίνεται έχουν απαντήσει, τουλάχιστο επί της αρχής, όλοι οι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και οι Στέφανος Κασσελάκης και Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έχει θέσει ως προϋπόθεση η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος.

Απο την πλευρά του Παύλου Πολάκη αναφέρουν ότι η συνάντηση κλείδωσε για τις 12:30 και σε αυτή θα συμμετέχουν και η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Παππά, όπως είχε προτείνει ο Χανιώτης βουλευτής.

Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς, ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο στις 13:00 συνεδρίαση της ΚΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πολάκης: «Πήρα πρωτοβουλία»

Λίγο πριν την καταρχάς θετική ανταπόκριση από τους Σωκράτη Φάμελλο και Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι θετικοί για τη συνάντηση, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέα δήλωση, στην οποία ανέφερε:

"Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα! Φαραντουρης Γκλέτσος, δηλωσαν ότι θα παραστούν και σαν θεσμικοί εγγυητές της συνάντησης και ο Ν. Παππας και η Ράνια Σβίγκου και έχουν ενημερωθεί ο κ. Φάμελλος και Κασσελάκης! Περιμένω Να ανταποκριθούν σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Προσέθεσε, δε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους «Πήρα αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του 50»

Σε ερώτηση αν θα είναι ο Κασσελάκης, απάντησε: «Θα δείξει. Δική του ευθύνη.»

Φάμελλος: «Σε συνεννόηση με τα Όργανα, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση δώσει λύσεις»

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε τα εξής σε ότι αφορά τη συνάντηση.

Απάντηση Φάμελλου σε ερώτηση για την πρόταση Πολάκη και το εξώδικο

«Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο. Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο. Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».