Πολιτική

Πολάκης: Ο Κασσελάκης συντηρεί μια κατάσταση εσωστρέφειας και κακομοιριάς

Πολάκης: Ο Κασσελάκης συντηρεί μια κατάσταση εσωστρέφειας και κακομοιριάς Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο Παύλος Πολάκης είπε ότι θα εκτιμήσει αν θα συμμετάσχει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

Αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για το γεγονός ότι δεν αποσύρει το επίμαχο εξώδικο επιφύλασσε μετά τη μεταξύ τους συνάντηση ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον ότι αυτή η επιλογή του συντηρεί «μια κατάσταση εσωστρέφειας και κακομοιριάς».

Χαρακτήρισε ωστόσο «προχώρημα» τη δήλωση Κασσελάκη ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει σε δικαστική δίωξη εναντίον του κόμματος.

Επίσης, εξήγησε ότι και οι άλλοι υποψήφιοι ξεκαθάρισαν ότι δεν συμμετείχαν στη συνάντηση εξαιτίας της μη απόσυρσης του εξωδίκου. Ακόμη, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι θα εκτιμήσει αν θα συμμετάσχει στην ΚΕ του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του Παύλου Πολάκη βγαίνοντας από την Κουμουνδούρου:

«Ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που είχα πει. Προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοι μου έθεσαν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 πόθεν έσχες είναι δημόσια. Είπα και εγώ στον Στέφανο Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα. Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Ο Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου. Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σχετικά με τη στάση του στην ΚΕ του Σαββάτου και το ενδεχόμενο να τεθεί στη συνεδρίαση το θέμα του εξωδίκου, απάντησε:

«Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω τη στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην κεντρική επιτροπή. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Στη συνάντηση των Παύλου Πολάκη και Στέφανου Κασσελάκη συμμετείχαν και οι διευθυντές των πολιτικών τους γραφείων, Πλούταρχος Ψωμιάδης και Μανώλης Καπνισάκης αντίστοιχα.

NETWORK