Διεθνή

Μπορεί να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο; - Ο Τσατραφύλλιας απαντά σε 5 ερωτήσεις με αφορμή τον Μίλτον

Μπορεί να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο; - Ο Τσατραφύλλιας απαντά σε 5 ερωτήσεις με αφορμή τον Μίλτον Φωτογραφία: EPA/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Πώς η κλιματική κρίση επηρέασε τον τυφώνα Μίλτον.

Καταστροφές και νεκρούς άφησε πίσω του στη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον, που μπορεί να υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, αλλά παραμένει επικίνδυνος, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες στο πέρασμά του.

Με αφορμή το ισχυρό φαινόμενο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με τους τυφώνες.

Ο μετεωρολόγος έγραψε:

- Μπορεί στη Μεσόγειο να δημιουργηθούν τυφώνες; Όχι.

- Τα 5 μέτρα νερού στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα αναφερόταν σε βροχόπτωση; Όχι. Σε μεταφορά της θάλασσας εξαιτίας των ανέμων.

- Τελικά ήταν τόσο ισχυρός όσο έδειχνε η πρόβλεψη; Όχι. Στις δυτικές όχθες της Φλόριντα υποβαθμίστηκε 1 κατηγορία. (Κατηγορία 2).

- Η κλιματική κρίση επηρέασε το φαινόμενο; Ναι. Ο πιο ζεστός κόλπος του Μεξικού εξαιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τροφοδότησε με περισσότερους υδρατμούς το σύστημα και το δυνάμωσε.

- Ο κυκλώνα και ο τυφώνας είναι το ίδιο; Ναι. Η ονομασία έχει να κάνει με την περιοχή που εκδηλώνονται.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0YjQsDG5QjphMLZk2x6kmzTTMyEbmhGpx87m9VCMkT7izp7iiik3LtpHep5YiGMm2l}