Αθλητισμός

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ένας κύριος από τα σαλόνια της Premier League

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ένας κύριος από τα σαλόνια της Premier League
Γεννήθηκε το 1993 και λάτρευε το ποδόσφαιρο. Η πορεία του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ήταν Κύριος με κεφαλαία και παρά την σύντομη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο πραγματικά το λάτρευε. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ξεκίνησε από μικρή ηλικία, να παίζει ποδόσφαιρο στα τοπικά της Αγγλίας και πολύ σύντομα έπαιξε στα στα σαλόνια της Premier League.

Ο Γιώργος δεν ήταν Έλληνας και γεννήθηκε το 1993, στο Μπάκινγκχαμ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μίλτον Κέιν Ντονς και το 2017 πήρε μεταγραφή στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Την ομάδα που κατέγραψε 219 συμμετοχές και με την οποία συμμετείχε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Κορυφαία του στιγμή, το εκπληκτικό τέρμα κόντρα στη Σουόνσι, το γκολ της χρονιάς, το 2022 για την ομάδα του.

Οι ελληνικές του ρίζες είναι από την γιαγιά του και έτσι το 2022 συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ, τότε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Το ντεμπούτο του έγινε τον Ιούνιο του 2022 και τελευταίο του ματς με το εθνόσημο, ήταν τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στη Γεωργία.

«Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος και συμπαίκτης, ο Τζορτζ, δεν είναι πια μαζί μας. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος. Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής του, η οποία είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, φίλε», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι συμπαίκτες του.

Συλλυπητήρια από όλες τις ομάδες για τον θάνατό του

Ο αναπάντεχος χαμός του Τζορτζ Μπάλντοκ, μούδιασε τον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Μπάλντοκ έστειλε, μεταξύ άλλων, στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Αν και η καριέρα του διακόπηκε αναπάντεχα, ο Τζορτζ πρόλαβε να αφήσει το αποτύπωμά του στις ομάδες που αγωνίστηκε, με τη σκληρή δουλειά του, την ευγένεια και το θετικό του πνεύμα. Σε τέτοιες στιγμές, τα λόγια συχνά δεν φτάνουν, ωστόσο να ξέρετε ότι οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά του και στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη σας και είμαστε μαζί σας καθώς τιμάτε και θυμάστε τη ζωή και την κληρονομιά του George Baldock».

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε πίσω του ένα αγοράκι, που έμελλε την ημέρα των γενεθλίων του να χάσει τον πατέρα του.

Δείτε τα αφιερώματα

Θρήνος και ερωτήματα