Πολιτική

Κωδικός «δημοσκοπική ανάκαμψη» για το Μαξίμου

Κωδικός «δημοσκοπική ανάκαμψη» για το Μαξίμου
Γιατί είναι κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο- Τι σκέψεις γίνονται για το εσωκομματικό μέτωπο.

Επιχείρηση με κωδική ονομασία «δημοσκοπική ανάκαμψη» μέχρι το τέλος του χρόνου βάζει μπροστά η κυβέρνηση.

Οι έρευνες που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, πρωτίστως, σε τρεις τομείς: Ακρίβεια, υγεία και ασφάλεια.

Σε αυτούς, κυρίως, τους τομείς αναμένεται να εστιάσει η κυβέρνηση «θεσμοθετώντας» το μοντέλο του Έβρου που επισκέφθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Περιοδείες Μητσοτάκη σε 13 Περιφέρειες

Έτσι το επόμενο δίμηνο ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί, προσωπικά ,όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες, ο πρωθυπουργός μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς θα βλέπουν ποιες από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις έχουν προχωρήσει και ποιες όχι και θα ανακοινώνονται λύσεις στα επιμέρους προβλήματα.

Στο Β. Αιγαίο η έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από παλιές και τις νέες μεταναστευτικές ροές , στην Κρήτη στις ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί στα νοσοκομεία , στην Στερεά στα ζητήματα υποδομών κλπ..

Κρίσιμοι οι επόμενοι 3 μήνες

Οι λόγοι του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού, προφανείς…

Από τις αρχές του 2025 θα έχει διαμορφωθεί (με όποιο τρόπο) αντιπολιτευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να εκλέγουν νέες ηγεσίες και τα υπόλοιπα δεξιόστροφα κόμματα να μαζεύουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ροκανίζοντας περαιτέρω τα ποσοστά της Ν.Δ.

Στο Μαξίμου προσπαθούν να τραβήξουν μία «κόκκινη γραμμή» στις όποιες μελλοντικές διαρροές και ταυτόχρονα να ανατάξουν τα εκλογικά ποσοστά της Ν.Δ.. Στόχος, είναι το ποσοστό του 28,31% που πήρε η Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές να ανέβει πάνω από το 30% δημιουργώντας ένα πλέγμα δημοσκοπικής ασφάλειας για το κυβερνών κόμμα.

Φρένο στο εσωκομματικό μέτωπο

«Αν δεν καταφέρουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να αντιστρέψουμε το κλίμα μετά θα είναι πολύ αργά» σχολιάζει κυβερνητικός βουλευτής που έχει εισηγηθεί να αντιμετωπιστούν εδώ και τώρα τα θέματα ασφάλειας (εγκληματικότητα, μεταναστευτικό, δικαιοσύνη ) με τα οποία ταυτίζονται οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ.

Πολλώ δε μάλλον που το Μαξίμου έχει να αντιμετωπίσει και εκείνους τους κυβερνητικούς βουλευτές που άρχισαν να ασκούν επίσημα -πλέον- κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με σειρά Ερωτήσεων υπονοώντας ότι η κυβέρνηση χάνει την σύνδεση που είχε με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η κριτική δεν πρόκειται να σταματήσει αφού μετά τα κόκκινα δάνεια και την φαρμακευτική δαπάνη σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ..στα σκαριά και νέα Ερώτηση σχετικά με την εγκληματικότητα.

Στο παζλ το, υπό διαμόρφωση, εσωκομματικού μετώπου θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών μετά την ηχηρή απουσία τους από τα γενέθλια της Ν.Δ. και τις πιθανές νέες δημόσιες παρεμβάσεις τους.