Πολιτική

Γερουλάνος: Θα ήμουν στον β' γύρο αν δεν κατέβαινε η Διαμαντοπούλου

Γερουλάνος: Θα ήμουν στον β' γύρο αν δεν κατέβαινε η Διαμαντοπούλου Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των Ανδρουλάκη - Δούκα.

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε στον Παύλο Γερουλάνο ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσοεξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα βγαίνει ενισχυμένο από αυτήν τη διαδικασία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απάντησε στις φήμες που θλελουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, εφόσον κερδίσει στον δεύτερο γύρο, να τον χρίζει «αντιπρόεδρο Οικονομικών» του ΠΑΣΟΚ: «Μα την έχω αυτή τη θέση και πιστεύω ότι την έχω τιμήσει και σωστά. (...) Εγώ τις μάχες θα συνεχίζω να τις δίνω από όπου μου ζητηθεί».

«Αν συνεχιστεί αυτή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η ερημοποίηση της υπαίθρου, θα είναι καταστροφή», τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου τού «έκοψε» ψήφους, επεσήμανε:

«Το έχω ήδη απαντήσει και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι άνθρωποι της κυρίας Διαμαντοπούλου: (αν δεν είχε κατέβει) θα ήμουν εγώ στον δεύτερο γύρο», τόνισε επισημαίνοντας ότι δεν έχει μιλήσει μαζί της μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος (Ανδρουλάκη - Δούκα).

«Είναι σημαντικό να βάλουμε τα ντιμπέιτ στη ζωή μας λίγο ευρύτερα κι όχι μόνο στις εκλογές. Θυμάμαι όταν κατέβηκα για δήμαρχος Αθηναίων με τους κυρίους Μπακογιάννη, Ηλιόπουλο και Σοφιανό, κάναμε ντιμπέιτ ανά γειτονιά, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο, γιατί και έδειχνες αν ξέρεις τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς και φαινόταν αν σε ήξερε ο κόσμος».