Δυο «γαλάζιοι» για έναν «πράσινο»

Δυο «γαλάζιοι» για έναν «πράσινο»
Γιάννης Οικονόμου και Δημήτρης Γαλανομάτης στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κατσαντώνη.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη του (από την Αμφίκλεια) Δημήτρη Κατσαντώνη «PROREX» (εκδ. Επίκεντρο) που αφηγείται μια πραγματική πολιτική ιστορία 25 χρόνια πριν, δηλαδή στη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη.

Αν και ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας δραστηριοποιείται από τα φοιτητικά του χρόνια στο χώρο της κεντροαριστεράς, στο πάνελ των ομιλητών για την παρουσίαση του βιβλίου του μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δ. Γαλαμάτης, με τον οποίο έδιναν μάχες στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ, ο ένας από τα χαρακώματα της ΠΑΣΠ και ο άλλος της ΔΑΠ.

Ο Δ. Γαλαμάτης διαφοροποιήθηκε από τον συγγραφέα, όχι ως προς την ανελέητα κυνική πλευρά της εξουσίας, όπως αποτυπώνεται ψυχρά στο βιβλίο, αλλά ως προς την απαισιοδοξία του για τη δυνατότητα μετάβασης στην τέταρτη ελληνική δημοκρατία με την υπέρβαση θεσμικών ελλειμμάτων και πελατειακών αγκυλώσεων.

Ο Δ. Γαλαμάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα προόδευσε χάρη στο πολιτικό σύστημα και χάρη σ αυτό θα προοδεύσει ακόμη περισσότερο, χωρίς να αμφισβητήσει την ακρίβεια με την οποία ο Δ. Κατσαντώνης περιγράφει όσα συμβαίνουν στα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Α.Σ.