Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Απόστολος Κακλαμάνης στηρίζει Νίκο Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Ο Απόστολος Κακλαμάνης στηρίζει Νίκο Ανδρουλάκη Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Ο Απ. Καλκλαμάνης κάλεσε όσους προσέλθουν στις δεύτερες κάλπες «να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τον Πρόεδρο και πάλι του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη».

Να αφοσιωθεί στις... υπηρεσίες του στον Δήμο Αθηναίων προτείνει στον Χάρη Δούκα ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ενόψει του δεύτερου γύρου στις εκλογές ανάδειξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Θα πρότεινα, με την καλή πίστη που νομίζω ότι μου αναγνωρίζει, να μην φιλοδοξήσει να αποτελέσει από επιτυχημένος δήμαρχος του πρώτου ΟΤΑ της χώρας, έναν απλό παράγοντα μιας εσωκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Απ. Καλκλαμάνης, καλώντας όσους προσέλθουν στις δεύτερες κάλπες «να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τον Πρόεδρο και πάλι του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη».

Αναλυτικά η δήλωση Κακλαμάνη:

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, με σωρεία προβλημάτων και αδιεξόδων, με κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων της Δεξιάς και της «Αριστεράς», έχει ανάγκη μιας νέας, μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής ΑΛΛΑΓΗΣ. Η συζήτηση στην ΕΡΤ στις 24 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεχώρισε ως πολιτισμένη, υπεύθυνη, ουσιαστική και με συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για όλα τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Το γεγονός ότι την παρακολούθησαν, 600.000 πολιτών καθώς και η προσέλευση στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου 300.000 και πλέον μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, μαρτυρούν ότι κάτι καινούργιο αναδύεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από 15 χρόνια πορείας στην «έρημο» ή «αγρανάπαυσης»- για όσους είμαστε αθεράπευτα αισιόδοξοι -της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Εκατομμύρια απλών πολιτών έγιναν θύματα της παραπλανητικής πολιτικής της ΝΔ που, με τα «Ζάππειά» της και του ΣΥΡΙΖΑ με τις πλατείες των «αγανακτισμένων», υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ και τη κυβέρνησή του υπό τον Γ. Παπανδρέου όταν, κάνοντας με αυτοθυσία το πατριωτικό τους καθήκον, απέτρεψαν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Εμπιστεύτηκαν, δυστυχώς, το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας στις κυβερνήσεις των κυρίων Τσίπρα, Καμμένου, Σαμαρά και Μητσοτάκη και ζουν, όπως όλοι μας, τις συνέπειες.

Από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, αναδείχθηκε με σημαντική διαφορά πρώτος, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δικαιώθηκε για την ως τώρα θητεία του και την ευθιξία που επέδειξε, σπάνια σε άλλες περιπτώσεις «εσωκομματικής αμφισβήτησης» - όπως βλέπουμε στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – όταν το βράδυ των ευρωεκλογών, αδίκως, ακαίρως και αντικαταστατικώς δέχθηκε τα πυρά αμφισβήτησης. Τιμήθηκαν, όμως, και οι συνυποψήφιοί του. Ιδίως, ο Χ. Δούκας, ο Π. Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μ. Κατρίνης. Όλοι τους πιστώθηκαν το πολιτικό ήθος και την ευρύτατη κατάρτιση και εμπειρία τους και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τη νέα, εξαιρετικά απαιτητική για τον Ν. Ανδρουλάκη, θητεία του.

Μια θητεία που πρέπει το 2027 να οδηγήσει τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη στη διακυβέρνηση της χώρας και τη ΝΔ στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Αν και δεν ήταν αναγκαίο, εν όψει του προαναφερθέντος σκοπού, στις 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο β’ γύρος. Νομίζω ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος ο κ. Χ. Δούκας. Αν θα ήταν απαραίτητη μια νέα αναμέτρηση, αυτή θα όφειλε να γίνει ή με τον Π. Γερουλάνο, παραιτούμενου του Χ. Δούκα ή με την Α. Διαμαντοπούλου, αν είχε υπερβεί σε ψήφους και είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Ο κ. Χ. Δούκας έχει εκτεθεί σε μια άδικη, νομίζω, συχνά μάλιστα απαξιωτική, κριτική. Στοίχισε σ’ αυτόν κάτι εξίσου άδικο. Όσοι δεν σταθήκαμε δίπλα του, όπως στην εκλογή του ως δημάρχου – ο κ. Χ. Δούκας ξέρει σε ποιους αναφέρομαι – δεν τον αξιολογήσαμε ως Δήμαρχο, όπως σπεύδουν διάφοροι καλοθελητές να ισχυριστούν.

Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι θα αναδειχθεί ένας πραγματικά πολλά υποσχόμενος νέος πολιτικός, αν επιδοθεί στο έργο για το οποίο, με πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη, τον επιλέξαμε και στηρίξαμε για το σπουδαίο ρόλο του πρώτου δημάρχου της χώρας. Εδώ θα δώσει, τώρα, τις εξετάσεις του. Θα πρότεινα, με την καλή πίστη που νομίζω ότι μου αναγνωρίζει, να μην φιλοδοξήσει να αποτελέσει από επιτυχημένος δήμαρχος του πρώτου ΟΤΑ της χώρας, έναν απλό παράγοντα μιας εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Όλες οι δυνάμεις του οφείλουν να αφοσιωθούν στην υπηρεσία των Αθηναίων και στη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ που διαθέτει τόσα άξια, όπως εκείνος, στελέχη. Με αυτές τις σκέψεις, παρακαλώ, όσα μέλη και φίλες – φίλοι ψήφισαν στις 6 Οκτωβρίου, να προσέλθουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στις 13 Οκτωβρίου και, διατηρώντας την εκτίμησή τους – που ευτυχώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα – στους Χ. Δούκα, Π. Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μ. Κατρίνη, Ν. Γιαννακοπούλου, να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τον Πρόεδρο και πάλι του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και για το οποίο χρειάζεται και πιστεύω ότι το κατανοεί, τη συμμετοχή και συνεργασία όλων.