Πολιτική

Το κράτος πληρώνει τους «αποκλεισμένους Σπαρτιάτες»

Το κράτος πληρώνει τους «αποκλεισμένους Σπαρτιάτες»
Τι θα γίνει, όμως, με το 1 εκ. ευρώ που έχουν εισπράξει από την τακτική επιχορήγηση;

Οι «Σπαρτιάτες» αποκλείστηκαν από τις πρόσφατες ευρωεκλογές αλλά πληρώθηκαν γι αυτές! Επιπλέον απολαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση ενώ βρίσκονται με το ένα πόδι …εντός και με το άλλο ..εκτός βουλής.

Παράδοξο;

Το παράδοξο ξεκίνησε όταν οι «Σπαρτιάτες» αποκλείστηκαν από τις ευρωεκλογές λόγω Κασιδιάρη, ενώ ο ίδιος είχε δικαίωμα να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές (!) ως μεμονωμένος ή ανεξάρτητος υποψήφιος (άσχετα που δεν κατέβηκε).

Και κάπως έτσι το ένα παράδοξο στην υπόθεση «Σπαρτιάτες» διαδέχεται το άλλο..

Οι αποκλεισμένοι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» έχουν λάβει 1 εκατ. κρατική επιχορήγηση

Από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι τώρα οι «Σπαρτιάτες» έχουν λάβει περίπου 1 εκ ευρώ από την τακτική επιχορήγηση (σε τρεις δόσεις Φεβρουάριο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο) και έξτρα 86.000 για τις ευρωεκλογές.

Με απλά λόγια οι αποκλεισμένοι «Σπαρτιάτες» (όσοι απέμειναν) βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα και το κράτος πληρώνει το κόμμα του Β. Στίγκα (που όμως είναι του Ηλία Κασιδιάρη) παρότι αυτό το κόμμα δεν θα έπρεπε να είναι στη βουλή αφού σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο εξαπάτησε τους ψηφοφόρους..

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση τους απέκλεισε μεν τους πληρώνει δε και τώρα ψάχνει τρόπο για να τους κόψει τα χρήματα.

Την πολιτική σπαζοκεφαλιά καλείται να λύσει ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος ο οποίος μπορεί να μην έκανε δεκτή την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ αλλά την βρήκε θετική και δεσμεύτηκε να φέρει νέα ρύθμιση που θα την περιλαμβάνει!

Και τελικά τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Σκέψεις να κοπεί η χρηματοδότηση από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται – εντός μηνός - να φέρει νέα διάταξη στη βουλή η οποία θα προβλέπει την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι το πρόσωπο που ασκεί την πραγματική ηγεσία σε ένα κόμμα είναι καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση έτσι ώστε να μπορέσει μετά η βουλή να εκδώσει απόφαση για να τους κοπούν τα χρήματα.

Εν προκειμένω οι «Σπαρτιάτες» θα πάψουν (όταν υπάρξει η ρύθμιση) να παίρνουν λεφτά από εδώ και πέρα.

Τι θα γίνει με τα λεφτά που πήραν για τις Ευρωεκλογές ενώ δεν συμμετείχαν;

Σε ότι αφορά την -κραυγαλέα λανθασμένη- επιχορήγηση των 86.000 ευρώ για τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση που νομοθέτησε με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, να μπορούν τα κόμματα να λαμβάνουν έκτακτη επιχορήγηση (π.χ ευρωεκλογές) πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για να μπορούν να μπαλώνουν οικονομικές τρύπες..

Για τα συγκεκριμένα χρήματα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση ,προϋπόθεση για να πάρεις τα λεφτά είναι να έχεις λάβει μέρος στις εκλογές.

Αδιέξοδο επί του παρόντας με το 1εκατ. που έχουν λάβει

Τι θα γίνει, όμως, με το 1 εκ. ευρώ που έχουν , ήδη, εισπράξει οι «Σπαρτιάτες» από την τακτική επιχορήγηση;

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται.. Διότι πρέπει να υπάρξει απόφαση από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (εκκρεμεί ακόμη) που να λέει ότι κακώς οι «Σπαρτιάτες» συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές αφού ο πραγματικός αρχηγός τους ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης συνδέοντας την «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος» με τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

«Όταν ανατείλαμε την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής είχαμε ένα ολόκληρο κόμμα με τους βουλευτές του που είχε χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση. Στην περίπτωση των ‘Σπαρτιατών’ δεν ισχύει το ίδιο. Το κόμμα από μόνο του δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι οι βουλευτές του δέχθηκαν για αρχηγό έναν καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση» υποστηρίζει κυβερνητικό στέλεχος περιγράφοντας το σημερινό αδιέξοδο..