Πολιτική

Πετράκος: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις»

Πετράκος: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις» Πετράκος: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις»
Πετράκος: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις» «Δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις. Συμπράξεις με άλλα κράτη, τα οποία θα βάλουν λεφτά και θα επενδύσουν, φυσικά μπορεί να υπάρξουν», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

«Παραχώρηση δεν θα γίνει. Παραχώρηση δεν θα γίνει και ιδιωτικοποίηση, όπως πήγε να γίνει με τον ΑΔΜΗΕ και η οποία έχει σταματήσει ή με τα δίκτυα της ΔΕΗ, όπως πήγε να γίνει με τη μικρή ΔΕΗ, η οποία δεν πρόκειται να γίνει. Τέτοια πράγματα, δεν πρόκειται να γίνουν», πρόσθεσε ο κ. Πετράκος.

Όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Πετράκος τόνισε πως «είχαν προχωρήσει αρκετά», ενώ για τη ΔΕΣΦΑ είπε πως δεν ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτή η παραχώρηση, σημειώνοντας ότι «ο κ. Σταθάκης είπε θα επανεξεταστούν, με στόχο να υπάρξουν σημαντικά οφέλη».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για τον ΟΣΕ και τον ΟΛΘ, ο Θανάσης Πετράκος διευκρίνισε ότι δεν ετέθη κανένα τέτοιο θέμα.

Ειδικότερα για τις συζητήσεις με τη Ρωσία και τις οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα, ο κ. Πετράκος δήλωσε: «Φαίνεται ότι στα αγροτικά προϊόντα, θα αρθεί το εμπάργκο. Κι ο αγωγός, ο οποίος θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα κατασκευαστεί στο ελληνικό έδαφος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη. Θα υπάρχουν δύο αγωγοί. Εξάλλου δεν είναι ανταγωνιστικοί, γιατί ο TAP είναι μικρός αγωγός».

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχθηκε πως το κύμα καταλήψεων και διαμαρτυριών από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενδεχομένως να είναι υποκινούμενο.

«Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας. Δεν είναι μόνο στους Δήμους, είναι και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, έγιναν στο «Κόκκινο». Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι καλό η ΕΥΠ να το κοιτάξει. Τυχαία είναι όλα αυτά; Δεν ξέρω αν είναι ξένος ή εσωτερικός δάκτυλος, γιατί να είναι ξένος; Προβληματίζομαι ιδιαιτέρως και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα και νομίζω κανένας μας δεν πρέπει να αποκλείει τίποτα, αλλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εργαζόμενος, ο οποίος διαμαρτύρεται, δεν πρόκειται να χτυπηθεί. Ούτε συνταξιούχος ούτε μαθητής ούτε ηλικιωμένος. Έχω μια διαφορετική αντίληψη, αλλά από την άλλη μεριά, δεν είμαστε και ιδιαιτέρως αγαθοί με ό,τι γίνεται», δήλωσε.