Πολιτική

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κείμενο πολιτικής απόφασης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με «λευκό» από την Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας η σκληρή τροπολογία καταψηφίστηκε με 20 ψήφους διαφορά, ενώ «όχι» είπε η ΚΟΕ.

Το συμβιβαστικό πνεύμα που υπήρξε στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία υπογραμμίζεται πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, αντανακλά τις λεπτές ισορροπίες μέσα στο κόμμα και την προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πριν, είχε απορριφθεί η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας, με την οποία ζητούσε ρήξη αν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία.

Από τα 201 μέλη που αριθμεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τα 95 ψήφισαν κατά της τροπολογίας, ενώ 75 τάχθηκαν υπέρ της ενσωμάτωσης της τροπολογίας στο κείμενο πολιτικής απόφασης. Ακόμα υπήρξε 1 λευκό και 30 απόντες.

Την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας συνυπέγραψε και υπερψήφισε και η ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι.

«Τέσσερις μήνες τώρα, μέρα με τη μέρα, επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο ίδιος ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» επισημαίνεται στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά» και υπογραμμίζεται ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η διολίσθηση στην 5η αξιολόγηση δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

 

# TAGS