Πολιτική

Ένταση στη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Διάψευση Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους ότι έθεσε θέμα πόθεν έσχες

Ένταση στη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Διάψευση Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους ότι έθεσε θέμα πόθεν έσχες Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
Καθυστερήσεις στη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από τη συνεδρίαση του οργάνου προκειμένου να διαψεύσει στους δημοσιογράφους ορισμένες διαρροές που την εμφάνιζαν να έχει θέσει θέμα πόθεν έσχες σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας των υποψηφίων προέδρων.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας», από «απολύτως κατασκευασμένη και ψευδή» διαρροή. Όπως τόνισε, η ίδια δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, αλλά ρώτησε αν θα ανοίξει στη συνεδρίαση το θέμα των προϋποθέσεων ή αν θα κλείσει για να μην «σέρνεται».

Αντίστοιχη αμφιλεγόμενη διαρροή επίσης έφερε τον Κώστα Ζαχαριάδη να έχει πρότεινει να αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία όσοι έχουν μιλήσει για πραξικόπημα και κουκούλες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκφράζουν δυσφορία για το γεγονός ότι για αρκετή ώρα η συνεδρίαση έμοιαζε να έχει κολλήσει σε «θεωρητικές» συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να συζητηθούν το θέμα των προϋποθέσεων ή όχι και το θέμα του καταστατικού συνεδρίου ή όχι.

Αμέσως μετά, πηγές του κόμματος επιχειρούσαν να περάσουν μια εικόνα ηρεμίας, αναφέροντας ότι οι εισηγήσεις έχουν ολοκληρωθεί, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεων και πως σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε μέσα στην επόμενη ώρα.