Πολιτική

Πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών, 9 δισ. ευρώ χρηματοδότηση και 70% των μεταρρυθμίσεων

Πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών, 9 δισ. ευρώ χρηματοδότηση και 70% των μεταρρυθμίσεων Πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών, 9 δισ. ευρώ χρηματοδότηση και 70% των μεταρρυθμίσεων
Πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών, 9 δισ. ευρώ χρηματοδότηση και 70% των μεταρρυθμίσεων Σύμφωνα με πληροφορίες του Ισπανικού ραδιοφώνου SER, οι δανειστές θα προτείνουν στην Ελλάδα να υλοποιήσει το 70% των μεταρρυθμίσεων της αξιολόγησης, με αντάλλαγμα την άμεση πρόσβαση σε 9 δισ. από τραπεζικούς πόρους.

Tο τρίτο πακέτο - βοήθειας μέσω χρηματοδότησης θα μπορεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για μια, εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος,  «τελευταία προσφορά» στην Αθήνα, κάνει λόγο την Τρίτη ο γερμανικός Τύπος στην εκτεταμένη κάλυψη της κρίσιμης για την Ελλάδα έκτακτης σύσκεψης κορυφής της Δευτέρας μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπαν πρόσωπα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Αθήνα κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει τους πιστωτές της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει η πηγή αυτή, άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, καταλήγει η Welt.

Όπως επισήμαναν στην Welt κύκλοι που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, «η συνάντηση είχε στόχο να γίνει μια τελευταία πρόταση στους Έλληνες, όμως που θα βασίζεται αυστηρά στις βάσεις του τρέχοντος προγράμματος».