Πολιτική

Το Μαξίμου διαψεύδει ότι έχει παραλάβει κείμενο συμφωνίας

Το Μαξίμου διαψεύδει ότι έχει παραλάβει κείμενο συμφωνίας Το Μαξίμου διαψεύδει ότι έχει παραλάβει κείμενο συμφωνίας
Το Μαξίμου διαψεύδει ότι έχει παραλάβει κείμενο συμφωνίας Δεν έχει έρθει έρθει κανένα κείμενο από τους θεσμούς στην Αθήνα, ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα γύρω στις 9 η ώρα Ελλάδας ίσως και νωρίτερα θα γίνει η συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι  κ.κ. Νίκος Παππάς, Ε. Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το σχέδιο συμφωνίας των δανειστών που θα παρουσιασθεί το απόγευμα στη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group φαίνεται να έχει λάβει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, που πάντως μέχρι στιγμής διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το κείμενο αποτελεί τη βάση της τεχνικής συμφωνίας που θα πρέπει να ψηφιστεί στην Βουλή και να κυρωθεί από τα άλλα κοινοβούλια της ευρωζώνης, ώστε να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση για την Ελλάδα της οποίας ρευστότητα βρίσκεται σε ασφυκτικά επίπεδα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική οικονομία θα πετύχει εφέτος πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ και εν συνεχεία πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%.

Βάσει όλων των πληροφοριών, ασφαλιστικό, εργασιακά και φορολογικό είναι στην προμετωπίδα της σχετικής πρότασης που φέρεται να προβλέπει έσοδα από τον ΦΠΑ 1% του ΑΕΠ.

NETWORK