Πολιτική

Η Κομισιόν διαρρέει νέα Σύνοδο αλλά ο Τσίπρας πάει Βουλή

Η Κομισιόν διαρρέει νέα Σύνοδο αλλά ο Τσίπρας πάει Βουλή Η Κομισιόν διαρρέει νέα Σύνοδο αλλά ο Τσίπρας πάει Βουλή Φωτογραφία: Η Κομισιόν διαρρέει νέα Σύνοδο αλλά ο Τσίπρας πάει Βουλή
Η Κομισιόν διαρρέει νέα Σύνοδο αλλά ο Τσίπρας πάει Βουλή Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00 στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Παρότι προηγουμένως η Κομισιόν είχε διαρρεύσει σενάρια για νέα σύνοδο σε υψηλό επίπεδο, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες για να βρεθεί μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, ο πρωθυπουργός στις 18.00 το απόγευμα θα μιλήσει από το βήμα της Βουλής.

Βέβαια η συνάντηση δεν ήταν κλεισμένη, αλλά ευρωπαϊκή πηγή δήλωνε πως θα υπάρξει «πιθανόν μια νέα συνάντηση αύριο το βράδυ, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί».

«Πρόκειται να γίνει την Παρασκευή», δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή που γνωρίζει το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να περιμένει κανείς και πάλι μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων.

«Είναι πιθανόν», δήλωσε μια ακόμη πηγή.

Μένει να φανεί αν πρόκεται για πολιτική κίνηση τακτικής από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα ή αν θα προβεί σε ανακοινώσεις που θα πυροδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.