Πολιτική

Την Τετάρτη στην σύνοδο κορυφής μεταφέρονται οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης

Την Τετάρτη στην σύνοδο κορυφής μεταφέρονται οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης Την Τετάρτη στην σύνοδο κορυφής μεταφέρονται οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης
Την Τετάρτη μεταφέρονται οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ την Τετάρτη στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στρέφεται το ενδιαφέρον γύρω από την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Η κυβέρνηση χαμηλώνει τους τόνους στο θέμα που αποκάλυψε το Reuters το Σάββατο περί άρνησης του προέδρου της Κομισιόν να δεχθεί τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού και επιθυμεί να επικεντρωθεί στις προσπάθειες λύσης και όχι αντιπαράθεσης.

Κύκλοι των Βρυξελλών πάντως επιμένουν ότι υπάρχουν περιθώρια για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με κοινοτικούς αξιωματούχους να εξηγούν ότι η πρόταση των θεσμών την περασμένη εβδομάαδα δεν ήταν τελεσιγραφική.

Αμετακίνητο ωστόσο εμφανίζεται το Βερολίνο, με την Άγκελα Μέρκελ να δηλώνει χθες από την G7 ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει λυθεί ακόμα και ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Το θέμα της Ελλάδας συζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος και με τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.