Πολιτική

Προς ανασχηματισμό μικρής κλίμακας ο Αλ. Τσίπρας

Προς ανασχηματισμό μικρής κλίμακας ο Αλ. Τσίπρας Προς ανασχηματισμό μικρής κλίμακας ο Αλ. Τσίπρας
Προς ανασχηματισμό μικρής κλίμακας ο Αλ. Τσίπρας Σε ανασχηματισμό, όχι όμως σαρωτικό, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αντικαθιστώντας τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους διαφωνούντες με τα μέτρα υπουργούς, Παν. Λαφαζάνη, Δημ. Στρατούλη και Κώστα Ήσυχο.

Με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση πρέπει να περάσει άμεσα από το κοινοβούλιο ορισμένα νομοσχέδια οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές κυρίως στις θέσεις των υπουργών που διαφωνούν στη συμφωνία, και σε δεύτερο χρόνο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη για τις 08:00 ο πρωθυπουργός φέρεται ότι θα καταστήσει σαφές τί σημαίνει διαφωνώ με κεντρική επιλογή το κόμματος και τί σημαίνει καταψηφίζω.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμφωνία ωστόσο δεν αποσαφήνισε εάν αυτό σημαίνει και αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και να παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωστοποίησε με ανακοίνωση - δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας.