Πολιτική

Ερχεται ή δεν έρχεται εκπρόσωπος του ΔΝΤ αύριο στην Αθήνα

Ερχεται ή δεν έρχεται εκπρόσωπος του ΔΝΤ αύριο στην Αθήνα Ερχεται ή δεν έρχεται εκπρόσωπος του ΔΝΤ αύριο στην Αθήνα
Ερχεται ή δεν έρχεται εκπρόσωπος του ΔΝΤ αύριο στην Αθήνα Αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να υποβάλει αύριο η ελληνική πλευρά, κίνηση που αναμένεται να διευθετήσει και τυπικά το ζήτημα της άφιξης της νέας εκπροσώπου του Ταμείου, κ. Ντέλια Βελσκουλέσκου, στην Ελλάδα.. Την αυριανή έλευση στην Αθήνα της επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέζου δεν επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Από αύριο θ' αρχίσουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM για διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο -των οποίων από ελληνικής πλευράς θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης- ωστόσο κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ράις δεν ηταν σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε που αφορούσε την επίσκεψη της αποστολής του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρκέστηκε να δηλώσει πως για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την ελληνική πλευρά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα φαντάζουν "δύσκολες" και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια "συγκεκριμένη" δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

"Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα "θα εξαρτηθεί" από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.