Πολιτική

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο Λαφαζάνης

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο Λαφαζάνης Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο Λαφαζάνης
Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο Λαφαζάνης Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων του, και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα Χανιά.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα "θα αγωνιστεί για να υλοποιηθεί είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων του. 12.000 αφορολόγητο για κάθε φυσικό πρόσωπο, δηλαδή για μισθωτούς, για συνταξιούχους, για αγρότες, για επαγγελματίες, για έμπορους, κλπ", σημειώνοντας ότι "είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας αυτή την ώρα, για να μπορέσει το νοικοκυριό να επιβιώσει και να έχει προοπτική".

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι "πρέπει και μπορεί να καταργηθεί, μέσα στο πλαίσιο μιας νέας αντιμνημονιακής πολιτικής, διότι είναι ένας φόρος πάρα πολύ άδικος, είναι ένας φόρος δημευτικός της ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων, των Ελλήνων με μικρομεσαία εισοδήματα, αλλά κυρίως είναι ένας φόρος αντι-αναπτυξιακός".

"Όσο υπάρχει ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Γιατί το πρώτο βήμα, για να έχουμε ανάκαμψη, είναι η αναθέρμανση της κατασκευαστικής και οικοδομικής δραστηριότητας. Με τον ΕΝΦΙΑ όμως νεκρώνει η οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. Γι' αυτό είναι επείγουσα ανάγκη η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αν δεν πάμε σε ανάπτυξη, δεν έχει σωτηρία ο τόπος. Η ανάπτυξη είναι αυτή που θα φέρει και έσοδα στο δημόσιο και εργασία και βελτίωση των εισοδημάτων και δικαιοσύνη. Επομένως ό,τι βοηθάει την ανάπτυξη πρέπει να το έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα. Και ό,τι υποσκάπτει την ανάπτυξη και πολύ περισσότερο τη θάβει, όπως ο ΕΝΦΙΑ, πρέπει να το βάλουμε στο περιθώριο, να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων", υπογράμμισε.

Κατά τα άλλα ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε και πάλι ότι "η χώρα οδεύει σε μια μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη", μιλώντας για "κυβερνητικό συνοικέσιο" που "θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο".

"Η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, είναι η Λαϊκή Ενότητα. Η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια. Θα ακυρώσει τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης και καταλήστευσης της χώρας", τόνισε.