Πολιτική

Όλαντ στη Βουλή: Είμαι στο πλευρό σας για τα δύσκολα

Όλαντ στη Βουλή: Είμαι στο πλευρό σας για τα δύσκολα Όλαντ στη Βουλή: Είμαι στο πλευρό σας για τα δύσκολα
Όλαντ στη Βουλή: Είμαι στο πλευρό σας για τα δύσκολα Ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται, τόνισε πως για κάθε ευρωπαίο η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα σύμβολο, αφού αποτελεί συνέχεια της εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.

Ο κ. Ολάντ έκανε πολλές αναφορές σε ιστορικές στιγμές στις σχέσεις των δυο χωρών, όπως το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε το 1974 στην Ελλάδα με το αεροπλάνο του Ζισκάρ Ντ' Εσταίν.

"Δημοκρατία είναι να απευθυνθεί κανείς στην διαύγεια του λαού και όχι στο φόβο. Υιοθετήσατε με μεγάλη πλειοψηφία τη συμφωνία, τόνισε. Εναντι δυνάμεων που προωθούσαν τη διάλυση της Ευρώπης και αυτών που σας μιλούσαν για προσωρινή έξοδο υπερασπιστήκατε την εθνική σας κυριαρχία χωρίς να γίνετε εθνικιστές. Στηρίξατε μια συμβιβαστική λύση, που είναι αυτό που θεμελιώνει την ευρωπαϊκή ιδέα", υποστήριξε.

"Η απόφαση σας έβαλε την Ελλάδα σε νέα δυναμική. Τώρα μπορεί να ανακάμψει. Έξι χρόνια περνάτε κρίση άνευ προηγουμένου. Η Γαλλία δεσμεύεται για μια συνεργασία για την ανάπτυξη".

"Ξέρω ότι οι μεταρρυθμίσεις που καλείστε να υλοποιήσετε είναι πολύ δύσκολες, όπως το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Όλα αυτά όμως είναι απαραίτητα, όχι για λογιστικούς λόγους αλλά για την εξασφάλιση του μέλλοντος", συμπλήρωσε.

"Όταν μπήκα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής είδα τους άλλους ηγέτες και δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τους πείσω. Τις πρωινές ώρες, όταν υπήρχε αμφιβολία για το εάν θα υπάρξει συμφωνία, ένιωσα την ανησυχία όλων για το τι θα μπορούσε να συμβεί".

"Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Υπάρχουν τα 35 δισ. ευρώ για τις επενδύσεις, η δέσμευση για την εξέταση του χρέους, κάτι που είναι απαραίτητο. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αξιολόγηση. Είναι πολύ σημαντικό ό,τι γράφτηκε στη συμφωνία να γίνει σεβαστό".

Τέλος τόνισε πως πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα για μια στέγη, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στα αιτήματα της Ελλάδας, όπως αυτό των κόκκινων δανείων.