Πολιτική

Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Νταβούτογλου για το προσφυγικό

Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Νταβούτογλου για το προσφυγικό Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Νταβούτογλου για το προσφυγικό
Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Νταβούτογλου για το προσφυγικό Την ανάπτυξη τεχνικής συνεργασίας με την Τουρκία στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος είναι η καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών που αποτελούν μια ύβρη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ παράλληλα πρόσθεσε έχουμε υποχρέωση να σταματήσει το ανθρώπινο δράμα στα νερά του Αιγαίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφέρον να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις και να συζητούν με ειλικρίνεια τα ανοιχτά θέματα ώστε να υπάρχει σύνθεση, επισημαίνοντας ότι ανοίγει νέος ελπιδοφόρος κύκλος στις ελληνοτουκρικές σχέσεις.

Θέλουμε μια σταθερή φιλία για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε πολλούς τομείς είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και σημείωσε ότι τα διμερή θέματα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ώστε ένα-ένα να διευθετηθούν.

Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τις ακτοφυλακές μας ώστε να τερματιστεί η τραγωδία στο Αιγαίο, σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου και έκανε πρόταση για συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι θα ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να καταλήξουν σε μια βιώσιμη συμφωνία.