Πολιτική

«Πυρά» της αντιπολίτευσης σε πολλαπλά επίπεδα κατά της κυβέρνησης

«Πυρά» της αντιπολίτευσης σε πολλαπλά επίπεδα κατά της κυβέρνησης «Πυρά» της αντιπολίτευσης σε πολλαπλά επίπεδα κατά της κυβέρνησης
«Πυρά» της αντιπολίτευσης σε πολλαπλά επίπεδα κατά της κυβέρνησης Για εγκατάλειψη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και για συνεχή υποβάθμιση της ζωής τους, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Κορωπί και στην συνέχεια το Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Στην δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Στην Ανατολική Αττική, μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η εγκατάλειψη στα σχολεία και στα κέντρα υγείας, είναι πρωτοφανής.

Πάρα πολλά κενά στα σχολεία, πάνω από είκοσι δάσκαλοι και εκατό εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων λείπουν, τα ολοήμερα σχολεία καλούν τους μαθητές Δευτέρα και Πέμπτη τα περισσότερα είναι κλειστά σε κάθε περίπτωση υπολειτουργούν. Και στα κέντρα Υγείας η κατάσταση είναι απελπιστική όπως εδώ που βρισκόμαστε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Δύο γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις εφημερίες, με φιλότιμο και πάρα πολύ δουλειά, όμως δεν φτάνουν. Σαράντα κενά στην Ανατολική Αττική, γιατρών όλων των ειδικοτήτων δεν καλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων αυτών. Πλήρης αδιαφορία.Είναι ντροπή. Η κυβέρνηση αυτή που είναι πολύ πλούσια στα λόγια και στις υποσχέσεις, είναι λίγη στις πράξεις και στα έργα. Εμείς θα τα φέρουμε όλα τα θέματα αυτά στη Βουλή και θα απαιτήσουμε απαντήσεις».

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με αφορμή την σημερινή του τοποθέτηση στην Βουλή ασκεί το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του απουσία σχεδίου και επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

«Περηφανεύεται για την επιτυχία της επιχείρησης καταγραφής των προσφύγων, την επόμενη μέρα της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για την καθυστέρηση αποστολής στοιχείων ταυτοποίησης για 371.000 ανθρώπους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «Σήμερα τα hot spots έγιναν κέντρα ταυτοποίησης, μίλησε για χώρους προσωρινής φιλοξενίας των υπό μετεγκατάσταση προσφύγων και επιτέθηκε πάλι σε δημάρχους. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι για τις καθυστερήσεις σε αναγκαίες παρεμβάσεις».

Αναφερόμενο στην έκκληση του πρωθυπουργού για συνεργασία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δεν ζητά από την αντιπολίτευση συνεργασία, ζητά τη σιωπή της. Επικαλείται εθνικούς λόγους που ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό, δημιούργησε. Την ίδια ώρα ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα στρατόπεδο για την «τιμή των όπλων». Υπενθυμίζουμε όμως στον Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εθνικά και ανθρωπιστικά υπεύθυνα σ’ αυτό το ζήτημα, τόσο με τις Παρεμβάσεις της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Μάλτα, όσο και με την συμφωνία του στην συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι "ο επερχόμενος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει για ακόμη μια φορά αιφνιδιάσει την κυβέρνηση. Εμείς έχουμε πάψει να αιφνιδιαζόμαστε γιατί η πέρα από τα όρια ανεπάρκεια της είναι πλέον γνωστή σε όλους».

«Η σημερινή διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικα αφορά το βαθμό ανεξαρτησίας του ΑΔΜΗΕ απ' τη ΔΕΗ, με στόχο την ολοκλήρωση της “απελευθέρωσης” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στρατηγική την οποία η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, προσθέτοντας και τα εξής:

«Όποια κι αν είναι η κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων για τον ΑΔΜΗΕ, το σίγουρο είναι ότι η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνεται με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος του συγκεκριμένου φορέα και τη σχετική ρύθμιση των ανταγωνιστικών συμφερόντων των ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης και των εργαζομένων του κλάδου».

«Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βαδίσει σε ρήξη με τη συγκεκριμένη στρατηγική της ΕΕ και της εγχώριας άρχουσας τάξης, για την κοινωνική ιδιοκτησία στον τομέα της ενέργειας και στο σύνολο της οικονομίας», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ανούσιες αντιπαραθέσεις συγκάλυψης του σκανδάλου της ανακεφαλαιοποίησης ανάμεσα σε Τσίπρα και Μπακογιάννη στη Βουλή», διαπιστώνει με δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τονίζει επίσης, μεταξύ άλλων, πως «το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο αποδεδειγμένα στοίχισε πάνω από 40 δισ. στο Δημόσιο και πολλά δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στους μικρομετόχους και μικροομολογιούχους των τραπεζών, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και πολύ περισσότερο να “κουκουλωθεί” με τα παραπλανητικά στοιχεία του Τσίπρα στη Βουλή, με φτηνή πρωθυπουργική δημαγωγία που δείχνει πανικό».

«Είναι εντυπωσιακό», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης «ότι η δήθεν αντιπολίτευση στη Βουλή, αντί να καταθέσει πρόταση άμεσης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τις σκοτεινές ρυθμίσεις και τις τροπολογίες νύκτας, με τις οποίες έγινε δυνατό το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, αρκέστηκε να συμφωνήσει με το τέχνασμα της δημιουργίας μιας περίεργης “επιτροπής εμπειρογνωμόνων” για όλες τις ανακεφαλαιοποιήσεις, προφανώς για να υπάρξει συναινετική συγκάλυψη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΕ προειδοποιεί και πάλι ότι «το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, με το οποίο το μέλλον της χώρας και της οικονομίας παραδίδονται “τζάμπα” στους πιστωτές και στα ξένα funds, δεν πρόκειται να σκεπαστεί, αλλά θα διερευνηθεί, ενάντια σε όσους θέλουν να το βάλουν στο αρχείο».

Για εκρηκτικό μείγμα "ερασιτεχνισμού, ιδεοληψίας κι ανικανότητας" στο προσφυγικό-μεταναστευτικό κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση, με αφορμή την Ώρα του Πρωθυπουργού στην Βουλή και υποστηρίζει ότι «όταν αντιμετωπίζεις λάθος ένα πρόβλημα από την αρχή είναι πολύ πιο δύσκολη η αντιμετώπισή του στη συνέχεια». Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Να μη γίνει η Ελλάδα αποθήκη μεταναστών» διακηρύσσει ο κ.Τσίπρας. Κι αυτό ήδη συμβαίνει, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει τώρα ότι οι μετανάστες δεν «εξαφανίζονται» όπως έλεγε η υπουργός του αλλά εγκλωβίζονται στην Ελλάδα όταν οι άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Όταν επί μήνες θεωρείς ότι οι μετανάστες «λιάζονται» κι αρνείσαι τη συνεργασία με τη Frontex, με κίνδυνο αποβολής από τη Σένγκεν, έρχεται κάποια στιγμή αντιμέτωπος με το πρόβλημα, δίχως να έχεις προετοιμάσει τις συνθήκες διαχείρισής του. Ψάχνει, λοιπόν, τώρα πρόχειρα να βρει λύσεις η κυβέρνηση εντείνοντας την αγωνία αυτών που προσδοκούσαν μια καλύτερη ζωή και προκαλώντας την αντίδραση δημάρχων και κατοίκων πολλών περιοχών που δε θέλουν να δουν τη ζωή τους να ανατρέπεται».