Πολιτική

Αυστηρή προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων για να δοθεί η δόση

Αυστηρή προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων για να δοθεί η δόση Αυστηρή προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων για να δοθεί η δόση
Η ποιότητα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί τους πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ευρωκοινοβούλιο σε οικονομική επιτροπή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι παρ’ όλο που είναι πολιτικά δύσκολο για τους Ελληνες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρειάζεται να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο συσνταξιοδοτικό σύστημα και να αντιμετωπίσει μια σειρά από φορολογικά ζητήματα όπως συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων πριν από την καταβολή οποιασδήποτε δόσης που προβλέπεται με την ολοκλήρωση της πρώτης δέσμης μεταρρυθμίσεων.

"Η ποιότητα των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν είναι η βασική μας ανησυχία, οι αρχές θα πρέπει τώρα να ανεβάσουν ταχύτητα ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα", δήλωσε.

"Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένες από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικά δύσκολες για την κοινωνία, όμως είναι πρωταρχικής σημασίας να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν τον καλοκαίρι του 2015".