Πολιτική

Πρόταση για «υπερ-υπουργό» κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόταση για «υπερ-υπουργό» κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης Πρόταση για «υπερ-υπουργό» κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης
«Μετά βασάνων και κόπων διαμορφώθηκε μία μίνιμουμ εθνική γραμμή», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε ότι αυτή περιλαμβάνει: Αλληλεγγύη και φροντίδα , επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι υπήρξε μετατόπιση της κυβέρνησης σε ρεαλιστικότερες θέσεις ενώ ανέφερε ότι πρότεινε να ορισθεί ένας υπερ-υπουργός που θα αναλάβει όλο το συντονισμό και δεν ανέφερε συγκεκριμένο πρόσωπο επειδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν το δέχθηκε.

Δήλωσε ότι νοιώθει νικητής για την ουσία του ανακοινωθέντος και ισχυρίστηκε ότι όλοι ήταν αυστηροί προς τον πρωθυπουργό για όσα δεν έκανε το 2015 και του ζητήθηκε να μην επιμένει και τώρα.

Σχετικά με κυρώσεις ή αντίποινα στις χώρες της Ευρώπης που δεν θα ακολουθούν τις συμφωνίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια θέση παρά μόνο ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις χώρες που θα διαφοροποιηθούν.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να θέσει βέτο ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι υπάρχει ως απειλή αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει την έγκριση να το θέσει.

«Υπάρχει το βέτο, είπε, αλλά δεν είναι στη πρόθεσή του να το ασκήσει», υποστήριξε και τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν συνδέει το Προσφυγικό με την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.