Επιστήμη

Κιβωτός του Νώε: Είναι πράγματι στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν;

Κιβωτός του Νώε: Είναι πράγματι στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν;
Την χαμένη Κιβωτό του Νώε αναζητούν Αμερικανοί και Τούρκοι επιστήμονες.

Νέα στοιχεία για την Κιβωτό του Νώε, έδωσαν στη δημοσιότητα Τούρκοι και Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Η μελέτη τους επιχειρεί να λύσει ένα μυστήριο δεκαετιών, που θέλει την Κιβωτό του Νώε, να βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν.

Ειδικότερα, ο σχηματισμός Durupinar - ένας τύμβος σε σχήμα βάρκας που βρίσκεται μόλις δύο μίλια από τα σύνορα Τουρκίας - Ιράν είναι στο επίκεντρο των επιστημόνων με την ανάλυση των στοιχείων που έγινε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, να φέρνει νέα δεδομένα.

Αρχικά οι επιστήμονες έκαναν μια προσπάθεια να προσδιορίσουν την ηλικία και την σύνθεση του σχηματισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό σημαδιών αρχαίας ανθρώπινης δραστηριότητας ή αποδείξεων ότι η τοποθεσία είχε βυθιστεί κάποτε κάτω από το νερό.

Η ομάδα των ειδικών αποκάλυψε την παρουσία ουσιών που μοιάζουν με πηλό και θαλάσσιων υλικών μέσα στο έδαφος και αυτά τα ευρήματα τροφοδότησαν τη θεωρία ότι ο σχηματισμός Durupinar θα μπορούσε πράγματι να ήταν μέρος ενός θαλάσσιου περιβάλλοντος πριν από χιλιάδες χρόνια, ενισχύοντας την υπόθεση ότι είναι το σημείο που θα μπορούσε να σταθεί η Κιβωτός του Νώε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

>