Υγεία

Ξανθός: «Η κακοδιαχείριση οδήγησε στην χρεοκοπία του Ντυνάν» - Απάντηση και για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας β΄

Ξανθός: «Η κακοδιαχείριση οδήγησε στην χρεοκοπία του Ντυνάν» - Απάντηση και για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας β΄
Καθησυχαστικός ότι δεν συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι για να εμβολιαστούν τα παιδιά με το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας τύπου Β εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο κ. Ξαθνός, είπε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών και επικαλέστηκε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής εμβολιασμών σύμφωνα με την οποία η χορήγηση του ενδείκνυται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις ανοσο-ανεπαρκειών σε ένα παιδί.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει σε αυτή τη φάση εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», πάρα μόνο την την παρακολούθηση των στανταρς σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε δεύτερη επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με το πότε θα πληρώσουν οι επώνυμοι τα νοσήλια στο νοσοκομείο.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η κακοδιαχείριση του νοσοκομείου οδήγησε στην χρεοκοπία και στην πώληση του έναντι ευτελούς τιμήματος και ότι τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών διερευνά η εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι το υπουργείο απευθύνθηκε στην διοίκηση του νοσοκομείου για τις ενέργειες αναφορικά με την πληρωμή των νοσηλειών και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι έχει ανατεθεί σε δικηγορική εταιρία η αναζήτηση όλων των χρηματικών απαιτήσεων, και έχει κατατεθεί ενώπιον ειδικού ανακριτή πολιτική αγωγή σε βάρος Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημιά που υπέστη το ίδρυμα.