Υγεία

Κοροναϊός Ελλάδα: Αρνητικά εκατοντάδες δείγματα - Αναβάλλεται το Φόρουμ των Δελφών

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Ετοιμαζόμαστε και για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Αρνητικά τα δείγματα περιστατικών που συνδέονται με τα 4 κρούσματα για κορονοϊό. Αναβάλλεται για τα τέλη Μαϊού το Φόρουμ των Δελφών.

Σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τα 153 ύποπτα περιστατικά συνδεδεμένα με τα τέσσερα κρούσματα δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια για τη διαχείριση της κρίσης, η οποία όπως ανέφερε αντιμετωπίζεται με το μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό. «Έχουμε δείξει ότι ήμασταν έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Προφανώς ετοιμαζόμαστε και για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού. Αλλά θέλω για άλλη μία φορά να τονίσω πόσο σημαντικό είναι όλοι να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών»,δήλωσε πριν την έναρξη της σύσκεψης.

«Το μήνυμα είναι πάρα πολύ σαφές, πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι: Να δείχνουμε ψυχραιμία και να γνωρίζουμε βέβαια -όπως έχετε πει πολλές φορές- ότι μπορεί μεν να είμαστε στην αρχή αλλά μιλάμε για μία ασθένεια η οποία δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της γρίπης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπερβολικό πανικό», πρόσθεσε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr