Υγεία

Κορονοϊός: Κρούσματα στο Πολεμικό Ναυτικό

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Θετικός στον κορονοϊό είναι ένας Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο, στέλεχος στο Πολεμικό Ναυτικό που υπηρετεί σε πλοίο.

Όπως αναφέρουν με πληροφορίες, που μετέδωσε το news4health.gr, θετικός στον κορονοϊό είναι ένας Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο απόστρατος Αντιναύαρχος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς, αλλά θετικός είναι και συγγενικό του πρόσωπο, που υπηρετεί σε πολεμικό πλοίο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλοίο ελέγχθηκε και -μέχρι στιγμής- είναι ο μόνος θετικός.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Σε καραντίνα στρατηγός λόγω κορονοϊού

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται προληπτικά τα τελευταία 24ωρα αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ηλεία.

Πρόκειται για τον επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ηλεία , όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο πυροσβέστης που επιβεβαιωμένα είναι θετικός στον ιό. Ο αντιστράτηγος παρέμεινε για λίγες ημέρες στην πόλη και στη συνέχεια γύρισε στα επαγγελματικά του καθήκοντα στην Αθήνα.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο πυροσβέστης από την Ηλεία με τον οποίο βρέθηκε στην ίδια εκδήλωση νοσεί από τον ιό, τότε σήμανε συναγερμός στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Ο επιτελάρχης μπήκε σε καραντίνα. Έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πηγές από το Π.Σ. αναφέρουν ότι οι εξετάσεις έδειξαν τελικά ότι ο αντιστράτηγος είναι αρνητικός στον ιό, αν και ακόμα για καθαρά προληπτικούς λόγους δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία του.