Υγεία

Κορονοϊός: Ασυμπτωματική μετάδοση στο 50% των περιπτώσεων

Κορονοϊός: Ασυμπτωματική μετάδοση στο 50% των περιπτώσεων
«Πρέπει όλοι να φερόμαστε σαν να έχουμε τη νόσο», σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, την ώρα που αναφορές και έρευνες αναδεικνύουν σημαντικά ποσοστά μετάδοσης του νέου κορονοϊού από άτομα που δεν εκδηλώνουν συμπτώματα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ, Τσιόδρα, έχουμε έναν ιό που στο 50% των περιπτώσεων, σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, μπορεί να μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς.

Έρευνες και δεδομένα υπό επεξεργασία διεθνώς καταδεικνύουν ένα σημαντικό ποσοστό μετάδοσης από ανθρώπους που είτε έχουν ήπια συμπτώματα είτε είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Όπως είχε γράψει το CNN International, η Δρ Sandra Ciesek, διευθύντρια του Ινστιτούτου Κλινικής Ιολογίας στη Φρανκφούρτη εξέτασε 24 επιβάτες, που είχαν επιστρέψει από Ισραήλ. Επτά εξ αυτών ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι 4 από τους 7 που δεν παρουσίαζαν σύμπτωματα διαπιστώθηκε πως είχαν υψηλότερο ιικό φορτίο, από εκείνο των 3 επιβατών που είχαν συμπτώματα.

Έρευνες και δεδομένα υπό επεξεργασία διεθνώς καταδεικνύουν ένα σημαντικό ποσοστό μετάδοσης από ανθρώπους που είτε έχουν ήπια συμπτώματα είτε είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr