Υγεία

Κορονοϊός: Πόσα χρήματα θα δίνουν οι ασθενείς σε ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ

Κορονοϊός: Πόσα χρήματα θα δίνουν οι ασθενείς σε ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ
Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκδόθηκε χθες 13 Απριλίου με νέα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας. Τι προβλέπεται σχετικά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΠΥ και των οικογενειακών ιατρών της ΠΦΥ.

Κατ΄ οίκον επισκέψεις αλλά και ...εξ αποστάσεως

Η νέα ΝΠΠ ορίζει μεταξύ άλλων, τι θα γίνεται με την κατ΄ οίκον ή την εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και οικογενειακών ιατρών της ΠΦΥ προς ασθενείς με κορονοιο COVID 19, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-19 και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας ΠΝΠ.

Οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ και οι οικογενειακοί ιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) θα πραγματοποιούν κατ΄ οίκον επισκέψεις ή και παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως με ασφαλή μέσα επικοινωνίας τα οποία ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ασθενείς με κορονοϊό COVID 19 που παραμένουν στην οικία τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr