Υγεία

Κορονοϊός: Υγειονομικές «βόμβες» οι γάμοι - «Μπελάς» η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

pixabay pixabay
Σε υγειονομικές βόμβες εξελίσσονται οι γάμοι στην Ελλάδα, καθώς ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες μετά από τέτοιες συναθροίσες.  

«Μπελάς» οι γάμοι και οι τελετές - Δύσκολη η ιχνηλάτηση των επαφών 

Οι γάμοι έχουν αποδειχθεί τεράστιος «μπελάς» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού. Ο αυξημένος αριθμός ατόμων σε τέτοιου είδους συναθροίσεις καθιστούν εύκολη τη μετάδοση του ιού και πολύ δύσκολη την ιχνηλάτηση των επαφών

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του γάμου στη Θεσσαλονίκη, του γάμου στην Αλεξανδρούπολη και του γάμου στις Σέρρες που αποτέλεσαν υγειονομικές βόμβες. Όσον αφορά τον τελευταίο αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ο λιγότερο επικίνδυνος.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, διαπιστώθηκε το 5ο κρούσμα προερχόμενο από το συγκεκριμένο γάμο. Πρόκειται για μία 29χρονη εργαζόμενη του Δήμου Χανίων 29χρονη, που ήταν στο γάμο των Σερρών. Η κυρία έκανε το τεστ και βγήκε θετική. Έτσι, αυτή τη στιγμή είναι σπίτι της και δεν εμφανίζει συμπτώματα. Το τεστ έκαναν και 15 εργαζόμενοι που δούλευαν στο ίδιο γραφειο μαζί της. Τα αποτελέσματα και για τους 15 εργαζόμενους ήταν αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι μετά το γάμο και το γλέντι σε χωριό των Σερρών βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 4 άτομα. Ένας ήταν ο αδερφός του γαμπρού και άλλοι 2 ξαδέρφια τους από την Αθήνα. Όλοι οι καλεσμένοι που ήταν στον γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών έχουν μπει σε καραντίνα.

Ο κόσμος ήταν πολύς, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. "Έχουμε ζητήσει καραντίνα για τους καλεσμένους", σημείωσε εκτιμώντας πάντως ότι η διασπορά δεν θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι το γλέντι έγινε σε εξωτερικό χώρο, μάλλον το κρούσμα μηδέν ήταν το ζευγάρι από την Αθήνα που ήρθε λίγο πριν τον γάμο και έφυγε αμέσως μετά οπότε δεν είχε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

Ακόμα περισσότερα για τον «μπελά» της ιχνηλάτησης μετά από τέτοιου είδους συναθροίσεις ΕΔΩ