Υγεία

Κορονοϊός Ελλάδα: Μεγάλη η μείωση στα νέα κρούσματα, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός Ελλάδα: Μεγάλη η μείωση στα νέα κρούσματα, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 1100 τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Μετά τα 1677 κρούσματα την Κυριακή και τα 2.056 του Σαββάτου (ξεπέρασαν τα 40.000 συνολικά) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1152 κρούσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, κλειστά καταστήματα, ανοιχτά τα σχολεία με sms στο 13033 η μετακίνηση

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε Lockdown Θεσσαλονίκης και Σερρών για 14 μέρες. Η βασική διαφορά. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά. Επιστρέφουν τα SMS στο 13033 για μετακινήσεις ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των εργαζομένων. Εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς θεσσαλονίκης απαγορεύονται. Αυτά ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η χώρα. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ, νέα κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα είναι κλειστή και η λιανική συνεπώς, θα είναι κλειστά από αύριο όλα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κλείνουν και οι εκκλησίες.

Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.