Υγεία

Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη εμφανίστηκε στις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη εμφανίστηκε στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ένα νέο στέλεχος του νέου κορονοϊού με το όνομα L45sR. Έχει συνδεθεί με πολλαπλές εστίες και είναι διαφορετικό από αυτό που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το νέο στέλεχος ανακαλύφθηκε στην Καλιφόρνια είναι το ίδιο με αυτό που παρατηρήθηκε στη Δανία, σύμφωνα με την San Francisco Chronicle.

Δεν είναι πολλά ακόμη γνωστά για το συγκεκριμένο νέο στέλεχος της COVID-19, αλλά ο Charles Chiu, ιολόγος και καθηγητής εργαστηριακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο είπε στο Chroncile ότι φέρει μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη σε σχήμα ακίδας που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να μολύνει τα κύτταρα.

Είναι άγνωστο εάν οι μεταλλάξεις στις πρωτεϊνικές ακίδες θα το καταστήσουν λιγότερο ευαίσθητο στα δύο εμβόλια mRNA που κυκλοφορούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επίσης άγνωστο αν οι μεταλλάξεις κάνουν αυτο το συγκεκριμένο στέλεχος πιο μολυσματικό από το αρχικό που σάρωσε την Καλιφόρνια. Η παραλλαγή L45sR έχει συνδεθεί με μια εστία σε μια ιατρική εγκατάσταση Kaiser Permanente στην περιοχή του κόλπου που οδήγησε στη μόλυνση σχεδόν 100 ανθρώπων.

Το ίδιο στέλεχος εμφανίζεται τώρα στην περιοχή του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον Atlantic, το L45sR έχει βρεθεί σε πολλές περιοχές σε όλη την Καλιφόρνια. Εάν το στέλεχος L45sR ανακαλυφθεί ότι είναι πιο ανθεκτικό στο εμβόλιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα lockdown σε όλη την πολιτεία και την υπόλοιπη χώρα.

ΗΠΑ: Γιατί αυτή τη στιγμή ανησυχούν περισσότερο για την βρετανική μετάλλαξη;