Υγεία

Δύο παρασκευαστές εμβολίων απέρριψαν προσφορά της J&J για σύναψη συμμαχίας

Δύο παρασκευαστές εμβολίων απέρριψαν προσφορά της J&J για σύναψη συμμαχίας
Moderna και Pfizer απέρριψαν προσφορά της Johnson & Johnson για σύναψη συμμαχίας με στόχο την καλύτερη επικοινωνία της ασφάλεια των εμβολίων COVID-19.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Johnson & Johnson επικοινώνησε πρόσφατα με αντίπαλες φαρμακευτικές που έχουν κατασκευάσει εμβόλια COVID, όπως η AstraZeneca, η Moderna και η Pfizer για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη μελέτη των σπάνιων θρόμβων αίματος σε ορισμένα άτομα που εμβολιάστηκαν.

Στόχος ήταν να σχηματίσουν μία συμμαχία που θα επικοινωνούσε τα οφέλη του εμβολίου και θα απομάκρυνε τους φόβους από πιθανούς κινδύνους του στο κοινό.

Οι ρυθμιστές Υγείας ήδη ερευνούσαν ένα μικρό αριθμό περιστατικών που πιθανώς συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παράλληλα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζουν ήδη 6 περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J.

Απορρίφτηκε η προσφορά της Johnson & Johnson

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, 2 από τις εταιρείες που επικοινώνησε η J&J - Moderna και Pfizer - απέρριψαν την προσφορά. Η Moderna και η Pfizer που παρασκεύασαν mRna εμβόλια, είπαν ότι ήδη οι ρυθμιστικές αρχές υγείας και οι εταιρείες ερευνούν του σπάνιους θρόμβους αίματος.

Σύμφωνα με την WSJ, μάλιστα, μία εταιρεία ανησυχεί ότι το πρόβλημα ασφάλειας με το εμβόλιο της J&J μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του δικού της εμβολίου.

Μόνο η AstraZeneca συμφώνησε με την προσφορά της J%J. Το εμβόλιο της AZ βασίζεται στη χρήση αδενοϊού, όπως και αυτό της J%J.

Στις 20 Απρίλη το πόρισμα EMA για το εμβόλιο της J&J και τις θρομβώσεις