Υγεία

Μπαίνει τέλος στη συζήτηση για εμβολιασμό παιδιών

ΙΝΤΙΜΕ ΙΝΤΙΜΕ
Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς των μαθητών, για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των πανελληνίων για τις βαθμολογίες τους με sms, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η προθεσμία για να δηλώσουν το κινητό τους σε ειδική εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υποψήφιοι είναι έως την Τρίτη, 6 Ιουλίου. Όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73% ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Για τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.