Υγεία

Μαγιορκίνης: «Θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα»

Μαγιορκίνης: «Θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα»
«Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 2.000 ημερησίως» εκτιμά ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είναι πιο μεταδοτική, εξαπλώνεται κυρίως στους νέους και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του τέταρτου κύματος», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τόνισε ότι «είχε φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα η αυξητική τάση», ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να δούμε στην Ελλάδα παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση με τη Βρετανία και την Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων «θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2.000».

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανότητα νέων περιοριστικών μέτρων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «οποιοδήποτε δραστικό μέτρο θα εξαρτηθεί από την πίεση στο σύστημα υγείας», χαρακτηρίζοντας ως θετικό νέο τη μη αύξηση των διασωληνώσεων.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο επίκουρος καθηγητής ανέφερε ότι είναι μία άκρως σημαντική διαδικασία, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για τους εμβολιασμούς συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους. Αυτό θα ακολουθήσουμε και με αυτό θα πορευτούμε.»