Υγεία

Κικίλιας: «Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων»

Κικίλιας: «Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων»
Έτοιμη να φτάσει και να ξεπεράσει τον αριθμό των πέντε εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγραψε το πρωί της Τετάρτης στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας έγραψε στην ανάρτησή του «σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε.»

{https://twitter.com/Vkikilias/status/1420273023572185089?s=20}

Οι ανεμβολίαστοι και το τείχος ανοσίας

Την ίδια ώρα η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Τρίτη, 28 Ιουλίου, τα κρούσματα έσπασαν ξανά το φράγμα των 3.500. Η ανησυχία μεγαλώνει ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες καθώς διαφαίνεται και αύξηση των διασωληνωμένων που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Ειδικότερα, μέσα σε 24 ώρες, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 13, φτάνοντας, προχθές Δευτέρα τους 147, ενώ χθες έπεσαν στους 142.

Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, ενώ ο ιός, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χτυπά ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες, καθώς και όσους είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση ζητούν σε όλους τους τόνους από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενώ οι επιστήμονες προτρέπουν τους νέους που ετοιμάζονται για διακοπές, να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, πριν ετοιμάσουν… βαλίτσες.