Υγεία

O ΕΜΑ ξεκίνησε την αξιολόγηση για το χάπι MSD κατά του κορονοϊού

O ΕΜΑ ξεκίνησε την αξιολόγηση για το χάπι MSD κατά του κορονοϊού
Η Merck & Co, γνωστή ως MSD εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του molnupiravir, πειραματικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας Covid-19.

Εφόσον λάβει άδεια κυκλοφορίας, το molnupiravir θα είναι το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της νόσου στους ενήλικες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του Molnupiravir, ένα πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε μορφή χαπιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Merck & Co που το παράγει.

Εάν λάβει άδεια κυκλοφορίας, το Molnupiravir θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της νόσου στους ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Merck σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Επιτροπή Φαρμάκων (CHMP) του EMA για να ολοκληρώσει τη διαδικασία κυλιόμενης εξέτασης και να διευκολύνει την έναρξη της επίσημης εξέτασης της Αίτησης για Άδεια Κυκλοφορίας.

Αιτήσεις και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς

Η εταιρεία επισημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στον αμερικανικό FDA και εργάζεται ενεργά για την υποβολή αιτήσεων σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση ανάλυση δεδομένων από μια τυχαιοποιημένη δοκιμή διαπίστωσε ότι μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας κατά περίπου 50%, ανέφερε η Merck σε δήλωση της 1ης Οκτωβρίου.

Μέχρι την 29η ημέρα, δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος σε ασθενείς που έλαβαν molnupiravir, αλλά οκτώ πέθαναν από όσους έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

{https://twitter.com/Merck/status/1452576275084754945?s=20}