Πολιτική

Κουτσούμπας από συλλαλητήριο ΔΕΘ: «Το ΚΚΕ είναι εδώ»

Κουτσούμπας από συλλαλητήριο ΔΕΘ: «Το ΚΚΕ είναι εδώ»
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία της ΧΑΝΘ, λίγα μόλις μέτρα από το Βελλίδειο, όπου πρόκειται να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ βρίκσεται αυτή την ώρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ είναι παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του αστικού κράτους που συσσωρεύουν συνεχώς νέα βάσανα για τον ελληνικό λαό», ανέφερε στη δήλωσή του.

«Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν αυτοί οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό, να αποκτήσουν πραγματικά αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό για τη νέα κοινωνία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, για τη νέα εξουσία, την εργατική.

»Σε αυτή την κατεύθυνση αντιπαλεύουμε όλες τις αυταπάτες, τα ψέματα που καλλιεργούν τα κόμματα του συστήματος, της σοσιαλδημοκρατίας, της λαϊκίστικης ακροδεξιάς, του οπορτουνισμού που συσσωρεύουν συνεχώς νέα προβλήματα, λένε παχιά και μεγάλα λόγια, την ώρα που έχουν ίδια στρατηγική γραμμή με τη ΝΔ και ουσιαστικά είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, όπως παλιότερα, είτε είναι στην αντιπολίτευση, όπως σήμερα, παίζουν τον ρόλο της, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης της ΝΔ.

»Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μοναδική γνήσια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Το ΚΚΕ είναι εδώ αποφασισμένο, μαχητικό, ικανό, ενωμένο, δυνατό».

{https://www.youtube.com/watch?v=11JiDoaS-mE}