Υγεία

Μαγιορκίνης: Όταν φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα η πίεση θα είναι σημαντική (βίντεο)

eurokinissi eurokinissi
Στα 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον ημερησίως τοποθέτησε το σημείο... πίεσης του ΕΣΥ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Όταν φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα η πίεση στο ΕΣΥ θα αρχίσει να είναι σημαντική» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επαναφέροντας παλιότερη δήλωσή του μιλώντας στο MEGA. Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε ποια είναι η πιθανότητα, είναι μια μέτρια πιθανότητα. Όταν μια επιδημία τρέχει πιο γρήγορα αποκλιμακώνεται και πιο γρήγορα. Είναι σαν να προσπαθώ να προβλέψω τι καιρό θα έχει μετά από 4-5 εβδομάδες. Αυτό το κύμα δεν θα κρατήσει πολύ, δεν θα φτάσει Μάρτιο».

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα και την επέκτασή της που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, ο ίδιος σημείωσε: «Το εξετάζουμε. Δημιουργείται ένα ηθικό ζήτημα. Αν είχαμε φτάσει όμως τον εμβιολιασμό στο 95% δεν θα χρειάζονταν σήμερα μέτρα. Από τους 600+ διασωληνωμένους, είναι λιγότεροι από 100 οι εμβολιασμένοι. Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι θα είχαμε 120 διασωληνωμένους. Θα έλεγα ηλικιακές ομάδες και όχι επαγγελματικές κατηγορίες».

Τέλος για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές, σημείωσε: «Είναι θέμα συζήτησης το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Η άποψή μου είναι να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, ούτως ή άλλως θα δημιουργηθούν κρούσματα είτε πριν είτε μετά».