Υγεία

Ανανεώνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, παραμένουν όσοι αντικατέστησαν ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ανανεώνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, παραμένουν όσοι αντικατέστησαν ανεμβολίαστους υγειονομικούς Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Την ανανέωση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, τουλάχιστον έως τα τέλη του 2023, προβλέπουν διατάξεις που τίθενται προς ψήφιση στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ανακουφιστική φροντίδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανανεώνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που εντάχθηκε στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας έως 31.12.23, ενώ το προσωπικό αυτό έχει και αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσει μέσω της νόμιμης διαδικασίας την μονιμοποίηση του.

Όπως αναφέρει το News4health, αντίστοιχα παρά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα παραμείνουν στο ΕΣΥ ως επικουρικοί, όσοι τους αντικατέστησαν, «επιβραβεύοντας αυτούς που εντάχθηκαν στα νοσοκομεία την πιο δύσκολη στιγμή, ενώ ανανεώνονται και οι συμβάσεις των ΣΟΧ».

Περαιτέρω, διαγράφεται το πρόστιμο όσων συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν είχαν εμβολιαστεί και εμβολιάστηκαν, ενώ δίνεται η δυνατότητα να διενεργείται το εμβόλιο κατά της γρίπης και χωρίς ιατρική συνταγή διευκολύνοντας τους πολίτες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στη δοσοποίηση του clawback των φαρμακευτικών εταιριών, ενώ προστίθενται άλλα 15 εκατ. στον κωδικό των διαγνωστικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών φθάνοντας η ενίσχυση τα 75 εκατ. ευρώ για το 2022.