Υγεία

Δέκα τρόποι για να μειώσεις αποτελεσματικά την πίεσή σου

Δέκα τρόποι για να μειώσεις αποτελεσματικά την πίεσή σου Φωτογραφία: Eurokinissi
Εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με υπέρταση, μπορείς να βοηθήσεις στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με αλλαγές στον τρόπο ζωής που σχετίζονται με τη διατροφή, την άσκηση και τη διαχείριση του άγχους.

Ηαρτηριακή πίεση μετρά πόσο δυνατά η καρδιά αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Εάν η αρτηριακή πίεση είναι αυξημένη, εργάζεται πολύ σκληρά για να αντλήσει αυτό το αίμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή ως υπέρταση, επηρεάζει σχεδόν τους μισούς ενήλικες.

Υψηλή αρτηριακή πίεση σημαίνει ότι έχεις συστολική πίεση 13,0 και άνω (ο ανώτερος αριθμός που σχετίζεται με την πίεση στην καρδιά) και/ή διαστολική πίεση 8,0 και άνω (ο κατώτερος αριθμός που σχετίζεται με την πίεση στις αρτηρίες). Ένα παράδειγμα μέτρησης υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι 1,30/8,0 χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg).

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, εκτός από τη λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης με πιεσόμετρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο the issue...